LUNCH

Vi på Bryggan i Kalmar serverar dagligen vällagad gedigen lunch med en modern twist. En av våra styrkor är just kombinationen av traditionella råvaror och att placera dem i nya sammanhang. Med fisk och skaldjur från havet, kött från land och grönt från naturen skapar vi fantastiska lunchrätter i ny tappning. Ta med dig dina kunder, kollegor eller familj och vänner för att avnjuta en vällagad lunch på vår lunchrestaurang i Kalmar!

Veckans lunchmeny

Lunch hos oss på Bryggan – Kalmar gästhamn

Vi serverar lunch i vår restaurang MELLAN 11-14 VARJE DAG. När du lunchar hos oss ingår alltid bordsvatten, sallad, hembakat bröd, kaffe och hembakad kaka. Våra rätter inspireras av hav, natur och stadsliv och är tillagade på de allra bästa råvarorna! Varje vardag serverar vi tre olika alternativ:

  • Brygglunch (kött) 125: –
  • Från havet (fisk) 139: –
  • Veckans gröna (vegetariskt) 139: –

För oss är det viktigt att värna om både människa och natur, därför använder vi så mycket som möjligt ekologiska och närproducerade råvaror i vår matlagning. Vi strävar alltid efter att servera den allra bästa lunchen i Kalmar. Varmt välkommen att avnjuta en fantastisk lunch här hos oss på Bryggan!

Lunch för avhämtning

Kanske hinner du inte sitta ner och njuta av en vällagad lunch i vår restaurang? Inga problem, visserligen går du miste om den fantastiska atmosfären i vår restaurang men naturligtvis kan du HÄMTA DIN LUNCH här och äta den någon annanstans. Kostnaden är densamma och självklart ingår alla tillbehör i lunchpriset.

Varmt välkommen till oss på Bryggan!

Bryggans lunch v 12

Veckans fisk: Serveras måndag-fredag

Ångad fiskfilé serveras med ägg & persiljesås, krispig gurk & fänkålscrudité, potatis

Veckans gröna: Serveras måndag-fredag

Friterad pankopanerad Fetaost, picklad lök & matvetesallad ”Grekisk”, olivcreme

Måndag

Pasta Alfredo tagliatelle, grädde & parmesan serveras med Kyckling

Tisdag

Schnitzel cordon bleu, rödvinssås, grön ärtsallad & rostad potatis, citronsmör

Onsdag

Pannbiff med gräddsås, rårörda lingon samt bakad kål & kokt potatis

Torsdag

Nattbakad Karré ”provencale” med råstekt potatis & bakad lök

Fredag

Lågtempererad Ryggbiff med potatisgratäng & pepparsås, baconlindad haricots verts

Lördag

Fläsknoisette ”black & white”, tryffelsky, bearnaise samt tomat & löksallad

Söndag

Fläsknoisette ”black & white”, tryffelsky, bearnaise samt tomat & löksallad

BESTÄLL & HÄMTA

Kanske hinner du inte sitta ner och njuta av en vällagad lunch i vår restaurang? Inga problem, visserligen går du miste om den fantastiska atmosfären i vår restaurang men naturligtvis kan du HÄMTA DIN LUNCH här och äta den någon annanstans. Kostnaden är densamma och självklart ingår alla tillbehör i lunchpriset.

BESTÄLL NU